• ROT-avdrag renovering

ROT-avdrag för renovering

Thorssons Bygg i Trollhättan, Vänersborg och Uddevalla. Trestad och Västkusten, från Strömstad till Kungälv.

ROT-avdrag kan göras av privatpersoner på arbeten som innefattar renovering (underhåll) ombyggnad och tillbyggnad på befintligt hus som är mer än 5 år gammalt.

Renoveringen som utförs ska vara i eller i nära anslutning till din bostad. Står du som ägare för ett fritidshus gäller ROT-avdrag för renovering av det också.

Det är 30 % av arbetskostnaden som det finns möjlighet att göra avdrag för. Alltså inte för material eller resekostnader.

En sammanlagd summa på max 50 000 kronor per person och år kan dras av totalt i ROT- och RUT-avdrag. Är ni två personer som står som ägare på huset kan det alltså bli ända upp till 100.000 kr i ROT-avdrag för er renovering.

Men hur stort belopp du får dra av i slutändan beror bland annat på vilka andra avdrag du har gjort tidigare, samt hur mycket skatt du har betalat in under året via din inkomst.

Information om ROT-avdrag

För fullständiga bestämmelser och för att läsa all information om ROT, vänligen besök Skatteverkets webbplats. Där kan du räkna ut hur mycket avdraget kan bli och även få information om hur mycket avdrag du har nyttjat i år och även tidigare år.

Meddela oss i förväg om du tänkt nyttja ditt ROT-avdrag

Så drar vi av en del av arbetskostnaden direkt på din faktura. Du som köpare av ROT-tjänster ska inte göra ansökan själv om ROT-avdraget, utan det gör vi som har utfört arbetet.

Du som beställare av ROT-arbetet bär själv ansvaret för att alla villkor är uppfyllda. Annars har vi rätt att ta ut hela summan. Tänk på att även meddela oss om du redan nyttjat en del av avdraget så att det blir rätt.

ROT-avdrag för renovering utförd av Thorssons Bygg

i Trollhättan, Vänersborg och Uddevalla. Trestad och Västkusten, från Strömstad till Kungälv.

Kontakta oss om du vill veta mer om hur det fungerar. Eller om du redan har bestämt dig för att börja renovera eller göra en ombyggnad eller tillbyggnad på ditt hus.

Snabbanslutning